Importanta%20echipei | Educatie financiara

cauta

Importanta%20echipei

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Echipa reprezinta un ingredient indispensabil pentru succesul unei companii. Odata ce antreprenorul a finalizat analiza propriei persoane, determinand in ce masura experienta si abilitatile sale sunt adecvate pentru obtinerea succesului in domeniul ales, trebuie sa mai avanseze un pas, in directia identificarii acelor persoane (potentiali membrii ai echipei), care poseda abilitati complementare.

Desi nu este imposibil, este putin probabil ca o singura persoana sa fie atat de echilibrata din punct de vedere al abilitatilor, incat sa poata acoperi eficient toate activitatile indispensabile obtinerii succesului unei companii. Acesta este motivul pentru care marea majoritate a companiilor dau gres inca din primul an de activitate. Tot acesta este motivul pentru care, dintre acele companii care reusesc sa supravietuiasca primului an, o parte nu reusesc sa se dezvolte in continuare si sa atinga potentialul maxim.

Cu toate ca ar putea sa para ciudat la prima vedere, orice antreprenor ar trebui sa se gandeasca la echipa inca din aceasta etapa, cand practic nici nu a inceput. Altfel, exista riscul de a deveni doar liber profesionist, sau cel mult proprietar al unei afaceri fara prea mare anvergura.

Exista o marime optima a echipei?

Raspunsul este si da si nu, in sensul ca limita maxima a numarului pentru orice echipa initiala ar fi de opt persoane, dincolo de care orice echipa este dificil de coordonat de catre un singur om. Si aici pot exista unele variatii, in functie de abilitatile antreprenorului, insa nu trebuie trecut cu vederea faptul esential ca membrii echipei trebuie sa detina abilitati complementare, ceea ce transforma echipa intr-una eterogena si deci, cu atat mai greu de condus. Singurul sprijin al antreprenorului in aceasta privinta il reprezinta criteriile initiale de selectie, care trebuie sa includa obligatoriu cateva valori comune, cum sunt: integritatea, atitudinea, pasiunea si angajamentul. Fara acestea, chiar si in prezenta tuturor abilitatilor complementare necesare, compania va fi sortita esecului.

Numarul minim necesar poate fi orice combinatie de persoane care asigura abilitati complementare in aceste patru zone:

  • Creativitate;
  • Capacitate de analiza;
  • Planificare si orientare strategica;
  • Organizare si realizare metodica a activitatilor.

Sunt abilitatile echipei suficiente pentru stapanirea factorilor critici de succes caracteristici sectorului de activitate al intreprinderii? Raspunzand pozitiv la aceasta intrebare, antreprenorul va face inca un pas important in directia obtinerii succesului.

Sursa: FinMentor


Top

dezvoltat de Web Media Bacau