Criterii%20de%20selectare%20ale%20actiunilor | Investitii | Educatie financiara

cauta

Criterii%20de%20selectare%20ale%20actiunilor

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Procesul de evaluare si selectare al actiunilor ar trebui sa fie intodeauna facut in baza urmatoarelor trei principii:

  1. Realizarea unui profit pe termen lung poate fi atinsa prin diversificarea capitalului in mai multe actiuni, cu intentia de a reduce riscul idiosincratic
  2. Acelasi set de teste calitative si cantitative aplicate selectiei investitiilor cu venit fix, ar trebui aplicate si in evaluarea actiunilor
  3. Prognoza castigurilor unui emitent ar trebui facuta cu mai mare atentie decat in cazul evaluarii unei obligatiuni
Pentru a asigura aderarea la aceste principii, un investitor ar trebui sa aplice o metodologie complexa si completa de analiza, luand in calcul diversi factori care pot afecta abilitatea companiei de a genera venituri. In acest articol, vom prezenta o strategie simpla de selectare a actiunilor, care se va baza pe o analiza detaliata a conditiilor macroeconomice, a factorilor specifici emitentului si a gradului de evaluare a emitentului.

Situatia Macroeconomica

Mai intai un investitor ar trebui sa acorde o atentie deosebita conditiilor predominante macroeconomice, si sa incerce sa discearna daca in viitorul apropiat se poate astepta la anumite schimbari ale acestor conditii. El ar trebui sa se asigure ca tara in care considera sa investeasca a demonstrat o crestere sustinuta a venitului pe cap de locuitor, mentinind in acelasi timp un cadru legal de desfasurare a activitatiilor economice care sa incurajeze luarea de risc prin eforturi capitaliste.

In plus, ar trebui verificat daca corporatiile din tara respectiva sunt incurajate sa reinvesteasca in mod continuu o parte din profiturile realizate. In acest mod, un investitor se poate asigura ca o societate va incearca sa evolueze conform schimbarilor pietei si a mediului de afaceri, astfel incat sa-si creasca profiturile si plata dividendelor catre actionari. In plus, un investitor trebuieste sa cantareasca si importanta ciclurilor macroeconomice. Se intampla foarte rar ca o economie sa creasca intr-un ritm neintrerupt, exceptie facand cazul cand tara respectiva se afla la inceputul unui ciclu de dezvoltare secular, asa cum a fost cazul Chinei din ultimile 3 decenii. Dimpotriva, majoritatea economiilor dezvoltate vor trece de multe ori prin ceea ce este frecvent mentionat ca ciclul de "boom-bust," care consta din cativa ani de crestere economica care sunt urmati de o recesiune sau depresie. Frecventa cu care aceste cicluri reapar, este estimata a fi cuprinsa intre 4 si 10 ani. Graficul de mai jos prezinta toate recesiunile economice care au avut loc in Statele Unite din anul 1927, impreuna cu performanta indicelui bursier Dow Jones (perioadele de recesiune sunt evidentiate in roz).

Aparitia Recesiunilor in Statele Unite.jpg

Sursa: Finmentor


Top Continuare articol

dezvoltat de Web Media Bacau