Glosar termeni financiari

cauta

Cautare termen - Acoperire

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen

Acoperire / Acoperire a unei pozitii (Cover / Covering a Position)

"Actiunea de a cumpara (sau vinde) exact opusul pozitiei detinute, cu scopul de a anula pozitia detinuta."

Acoperire tip "urs" (Bear Cover)

"Actiunea de a rascumpara o pozitie speculativa short pe o piata stabila sau in crestere, atunci cand intentia initiala era de a astepta pana cand piata va cadea. De obicei actiunea este efectuata de cineva care isi da seama ca a facut o estimare gresita a directiei in care va evolua pretul valorii mobiliare sau pietei, cu scopul de a evita pierderi suplimentare."

Acoperirea riscului (Hedge)

"O metoda investitionala folosita pentru a proteja o pozitie long a unui activ printr-o pozitie short a altuia, pentru a reduce riscul global. In cazul marfurilor, o parte a hedge-ului este in piata de numerar iar cealalta in piata de contracte la termen. "

Acoperirea riscului prin cumparare (Buying Hedge/Long hedge)

"O tranzactie de protectie in care contracte la termen sunt cumparate pentru a proteja impotriva unei posibile cresteri a pretului marfii in cauza. "

Clauza de acoperire a riscului (Hedge Clause)

"O declaratie atasata unei scrisori de piata sau unui raport de cercetare, prin care autorul precizeaza ca isi prezinta opinia cu buna credinta, dar ca nu poate fi facut resopnsabil pentru inexactitati sau erori rezonabile de apreciere."

Rata de acoperire a riscului (Hedge Ratio)

"Un calcul al numarului de contracte la termen necesare pentru a proteja un instrument care nu se coreleaza cu contractul la termen."

Strategie dinamica de acoperire a riscului (Dynamic Hedging)

"O strategie de acoperire a riscului care este ajustata in mod activ pentru a reflecta circumstante in schimbare. Vezi: Acoperirea riscului. "


dezvoltat de Web Media Bacau