Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - G

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen

Gama

"Masurarea volatilitatii statistice a diferentei dintre delta unei optiuni si pretul de piata al valorii mobiliare sau marfii subiacente."

Garantie (Collateral)

"Active folosite pentru garantarea unui imprumut si care sunt la dispozitia creditorului pentru a fi vandute in cazul in care imprumutatul nu ramburseaza imprumutul."

Garantie (Warrant)

"Instrument financiar similar cu o optiune la cumparare (dreptul dar nu si obligatia de a cumpara o anumita cantitate dintr-o valoare mobiliara la un anumit pret intr-un anumit termen) dar care poate fi exercitat pe o perioada mult mai lunga, de la cativa ani la permanent. Garantiile pot fi emise individual sau in legatura cu o oferta de actiuni sau obligatiuni, cu scopul de a face acea emisiune mai atractiva. In acest caz, garantia are rolul de "indulcitor". Garantiile au fost emise si pe diversi indici de actiuni si pe pretul petrolului. Garantiile pot fi tranzactionate public."

Grad de indatorare (Debt/Equity Ratio)

"Raportul dintre totalul pasivelor si capitalul total al actionarilor."

Grafic cu puncte si valori (Point and Figure Chart)

"Grafic care inregistreaza numai modificari ale preturilor de o magnitudine predeterminata. Nu exista nici o componenta temporala, cum se intampla cu graficele tip bara. Aceste grafice incearca sa determine nivele de tolerabilitate (suport) si rezistenta si amploarea urmatoarei muaari. Numit si: Grafic de inversare. "

Grafic de inversare (Reversal Charts)

"Grafic care inregistreaza numai modificari ale preturilor de o magnitudine predeterminata. Nu exista nici o componenta temporala, cum se intampla cu graficele tip bara. Aceste grafice incearca sa determine nivele de tolerabilitate (suport) si rezistenta si amploarea urmatoarei mutari. Numit si: Grafic cu puncte si valori. "

Grup (Group)

"Reprezinta un ansamblu de societati comerciale compus dintr-o societate-mama, filialele sale si entitati in care societatea-mama sau filialele sale detin o participare, precum si societatile comerciale legate una de alta printr-o relatie care face necesara consolidarea conturilor si consolidarea raportului anual."

Grup de vanzare (Selling Group)

"Un grup ad hoc de firme de valori mobiliare format pentru a vinde o noua emisiune de titluri. Grupul nu isi asuma nici o responsabilitate contractuala pentru titlurile care nu se vand."

Grup de vot (Voting Group)

"Termen folosit pentru a descrie diversele clase sau serii de actiuni care au dreptul de a vota separat in privinta modificarilor fundamentale privind compania care afecteaza drepturile sau privilegiile acelei clase sau serii. Mai este numit si: Votare pe clase. "


dezvoltat de Web Media Bacau