Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - S

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  9 (Total termeni: 84) Next

Schema bazata pe castigurile medii (Average earnings scheme)

"O schema in care beneficiile de pensii castigate depind de castigurile participantului intr-un anumit numar de ani (spre exemplu primii 10 in ordinea veniturilor, media a 10 ani, etc). Compara cu: Schema bazata pe media intregii activitati, Schema bazata pe media finala."

Schema bazata pe media finala (Final salary scheme)

"Un tip de plan cu beneficii definite in care beneficiile de pensii sunt bazate in mod obisnuit pe castigurile din ultimii ani dinaintea pensionarii."

Schema bazata pe media intregii activitati (Career average scheme)

"O schema in care beneficiile de pensii castigate depind de valoarea castigurilor participantului in intreaga sa perioada profesionala. Compara cu: Schema bazata pe castiguri medii, Schema bazata pe media finala."

Schema colectiva de investii (Collective Investment Schemes)

"Un fond de investitii deschis administrat de o conducere profesionista. Actionarul individual cumpara unitati sau actiuni ale fondului, nu ale unor companii anume. O schema de investitii "deschisa" este gata in orice moment sa rascumpere actiunile la valoarea neta a activelor si ofera avantajul lichiditatii, diversificarii investitiilor si oferirii de consultanta specializata micului investitor. Se mai numeste si: fonduri (scheme) de investitii, Fond mutual sau fonduri de investitii cu portofoliu fix."

Schema cu rata uniforma (Flat rate scheme)

"Un tip de schema cu beneficii definite in care beneficiile de pensie sunt bazate numai pe durata participarii la schema, fara a fi influentate de castiguri."

Schema de pensii - legea pensiilor facultative (Pension scheme - voluntary pension law)

"Un sistem de termene, conditii si reguli pe baza carora administratorul colecteaza si investeste activele fondului de pensii in scopul dobandirii de catre participanti a unei pensii."

Schema de pensii cu contributii (Contributory pension scheme)

"O schema de pensii in care atat angajatorul cat si angajatul trebuie sa contribuie. Compara cu: Schema de pensii fara contributii."

Schema de pensii fara contributii (Non-contributory pension scheme)

"O schema de pensii in care participantii nu trebuie sa plateasca contributii. Compara cu: Schema de pensii cu contributii."

Schimb de valuta spot (Foreign Exchange Spot)

"Un acord de a schimba o valuta cu alta, la o anumita rata de schimb, la data spot. Data spot este aproape intotdeauna la doua zile dupa data acordului. In Corea, totusi, exista o data spot de o zi. "

Scrisoare de activitate (Activity Letter)

"O informare trimisa de o firma de brokeraj catre aceia dintre clientii sai care au conturi foarte active, pentru a se asigura ca acesti clienti sunt la curent si aproba tranzactiile frecvente, comenzile mari sau comisioanele substantiale. Din cauza ca scopul acestor informari este de a preveni plangerile, cinicii se refera uneori la ele cu numele de "scrisori de asigurare a fericirii". Cei inca si mai cinici le numesc "scrisori de sinucidere"."


Pagina:   1 din  9 (Total termeni: 84) Next

dezvoltat de Web Media Bacau