Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - O

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  7 (Total termeni: 62) Next

OAR (SRO)

"Acronim pentru Organizatie care se Auto-Reglementeaza. Intermediari de piata care sunt in principal responsabili cu monitorizarea si disciplinarea activitatilor membrilor lor si pentru infiintarea de programe pentru supervizarea si asigurarea conformitatii acelor activitati. Bursele demutualizate ar fi responsabile de propria disciplinare."

Obligatie de beneficii acumulata/estimata (Accumulated Benefit Obligation (ABO) / Projected Benefit Obligation (PBO))

"Valoarea prezenta actuariala a beneficiilor, castigate si necastigate (vested and non-vested), atribuite formulei de pensii pentru activitatea unui angajat desfasurata pana la o anumita data, pe baza salariilor curente."

Obligatii actuariale (Actuarial liability)

"Suma calculata pe baza unor ipoteze actuariale, care reprezinta valoarea prezenta a beneficiilor acumulate intr-un plan de pensii cu beneficii definite."

Obligatiune (Bond)

"Un imprumut pe termen lung (instrument de creditare) emis sub forma unui titlu mobiliar negociabil de catre o corporatie, un guvern sau o agentie guvernamentala. Obligatiunile corporative sunt garantate de un drept de retentie asupra proprietatii corporative. Obligatiunile guvernamentale sunt garantate de puterea generala de impozitare a guvernului (obligatiuni generale) sau de venituri specifice generate de proiectul care va fi finantat cu acele obligatiuni (obligatiuni bazate pe venituri). Obligatiunile emise de un departament al unei administratii federale sau provinciale sunt de obicei numite obligatiuni municipale. Un exemplu de obligatiune bazata pe venituri ar fi o autostrada a carei constructie este finantata de obligatiuni si platita din taxele colectate pentru folosirea autostrazii. Cele mai multe dintre aceste emiteri au dobanda semestriala. Valoarea nominala a obligatiunii este cunoscuta si sub numele de valoare nominala. Termenul de obligatiune este folosit uneori in sens mai larg pentru a desemna instrumente de creditare negarantate (desemnate mai exact cu numele de obligatiuni negarantate)."

Obligatiune "Yankeu" (Yankee Bond)

"Obligatiune vanduta in Statele Unite de un emitator strain si denominata in USD."

Obligatiune bazata pe venit (Revenue Bond)

"Tip de obligatiune municipala care se bazeaza pe venituri generate de un anumit proiect pentru plata dobanzii si principalului, nu pe puterea de impozitare si credibilitatea generale ale guvernului. Cea de-doua (obligatiunea generala) este de obicei mai sigura si are un randament mai mic."

Obligatiune cu cupon zero (Zero-Coupon Bond)

"O obligatiune cu dobanda curenta zero. O asemenea obligatiune se vinde la un rabat semnificativ fata de pretul de rascumparare. Daca este impozabila, dobanda se imputa. Calitatea de a avea cupon zero se poate aplica si la bilete. Reprezinta de obicei o investitie cu risc ridicat."

Obligatiune de dezvoltare (Development Bond)

"O obligatiune vanduta de o agentie guvernamentala si ale carei castiguri sunt folosite pentru dezvoltarea economica a unei anumite regiuni geografice. De obicei sunt scutite de impozitare."

Obligatiune garantata de ipoteca generala (General Mortgage Bond)

"O obligatiune garantata de toate proprietatile unei companii."

Obligatiune generala (General Obligation Bond)

"O obligatiune guvernamentala garantata de puterea de impozitare si buna credinta a emitatorului. Numita uneori obligatiune de obligatiune cu credibilitate totala. Compara cu: Obligatiune bazata pe venit."


Pagina:   1 din  7 (Total termeni: 62) Next

dezvoltat de Web Media Bacau