Educatie financiara

cauta

Educatie financiara

 

Finante personale

Investitii

Antreprenoriat

  • “Nu este obligatoriu sa inveti … si nici sa supravietuiesti."

    W. Edwards Deming

  • “Banii in lipsa inteligentei sunt periculosi."

    Napoleon Hill

  • “Intelepciunea nu este produsul scolarizarii, ci al incercarii de o viata pentru a o capata.”

    Albert Einstein

Astazi, mai mult decat oricand, cunostiintele financiare nu mai reprezinta apanajul exclusiv al celor care doresc sa dezvolte o cariera in domeniul financiar-bancar, ci constituie un factor critic de succes din viata fiecaruia. Conceptul de management financiar este cel putin la fel de important cu cel de managementul timpului, a carui adoptare s-a generalizat, insa domeniul financiar este mult mai complex, ceea ce evidentiaza necesitatea dobandirii unei educatii financiare solide.

Suntem expusi in fiecare zi unui noian de informatii economice si financiare a caror ignorare ne poate afecta iremediabil veniturile, economiile si stilul de viata. Merita sa le ascultam, sa le putem intelege si interpreta astfel incat sa luam decizii juste si sa reactionam oportun, sau alegem sa le trecem cu vederea, fara a constientiza importanta lor?

Administrarea unui buget, dezvoltarea unui plan financiar, analiza rentabilitatii unei intreprinderi, alegerea unui credit avantajos, construirea unui portofoliu de investitii, alegerea instrumentelor de economisire, sunt doar cateva dintre problemele cu care ne confruntam pe parcursul vietii si in care ne-am dori sa ne putem descurca la fel de bine ca si un expert.

Profilul nostru psihologic unic, precum si dorintele si necesitatile distincte pe care le avem, explica insa de ce foarte putini experti financiari pot face in numele nostru aceleasi alegeri pe care le-am face noi insine daca am detine un nivel al educatiei financiare adecvat problemei pe care o avem de rezolvat.

Dar cine poate sti cu ce fel de probleme ne vom confrunta in viitor? De aceea, bunul simt ne spune ca cu cat vom avea cunostiinte mai multe si mai de calitate, cu atat vom putea rezolva mai bine si mai repede mai multe probleme. Cat de mult este insa destul? Din nou, doar noi putem decide.

Iata de ce, dincolo de un nivel de baza al cunostiintelor financiare, care este absolut indispensabil fiecarui individ, este necesara o dezvoltare personalizata, singura in masura sa garanteze satisfactia si eficienta individuala.

In afara de solutiile clasice care stau la indemana tuturor celor interesati pentru atingerea performantei in acest domeniu, FinMentor va propune si consilierea individuala.

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau