Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - F

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  6 (Total termeni: 58) Next

Facilitate fiscala (Tax Shelter)

"O investitie sau alt mijloc folosit pentru a reduce sau elimina impozitele. Printre exemple se numara valorile mobiliare scutite de impozitare, excluderea de la impozitare a dobanzii sau dividendelor."

Factor/Rata de acumulare (Accrual factor/Accrual rate)

"Rata la care beneficiile din pensii se acumuleaza pe masura ce un participant contribuie la un plan cu beneficii definite."

FAZ

"Indice ponderat in functie de capitalizare al celor mai importante 100 de companii germane listate. Emisiunile incluse in indice formeaza 60% din capitalizarea pe pietele germane. Indicele a fost dezvoltat de un important ziar german, Frankfurter Algemeine Zeitung, de la care ii vine numele."

Fiduciar (Fiduciary)

"Din punct de vedere legal, cineva care datoreaza altcuiva buna credinta, incredere, cinste si impartialitate, si trebuie sa administreze banii sau proprietatea altcuiva cu cea mai inalta prudenta si grija. Directorii executivi si membrii de consiliu director au o relatie fiduciara cu actionarii si creditorii unei companii."

Filiala (Subsidiary)

"Societate comerciala in cadrul careia exista un asociat sau un actionar aflat intr-una dintre situatiile prevazute in definitia termenului "societate-mama"."

Finantare (Funding)

"Strangerea de bani prin diverse metode (credit bancar, vanzarea de actiuni, emiterea de obligatiuni, etc.)."

Finantare intermediara (Mezzanine Financing)

"Un grup de terte fonduri de investitii folosite pentru a suplimenta fondurile cumparatorilor primari intr-o achizitie pe datorie. Numele provine de la nivelul garantiilor, care este mai scazut decat cel al unei finantari bancare garantate dar mai ridicat decat cel al capitalului ramas. Vezi si: Achizitie pe datorie. "

Finantare pe baza de actiuni (Equity Financing)

"Strangerea de bani prin vanzarea de actiuni obisnuite sau preferentiale."

Firma afiliata (Affiliate)

"O corporatie care este inrudita cu o alta prin actionariat sau prin alte mijloace de control. Se includ aici nu numai o corporatie mama si filialele sale, ci si mai multe corporatii care sunt controlate de aceleasi entitati. Aceste corporatii sunt uneori numite corporatii "surori"."

Firma de clearing/Casa de compensatie (Clearing Company / Clearing House)

"O companie detinuta de banci broker/dealer si/sau burse pentru depozitarea si cliringul valorilor mobiliare, inclusiv a optiunilor. Firma de clearing are conturi pentru fiecare din membrii sai si garanteaza tranzactionarea, reglarea si transferul tuturor contractelor. Numita si: Depozar. "


Pagina:   1 din  6 (Total termeni: 58) Next

dezvoltat de Web Media Bacau