Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - A

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  11 (Total termeni: 108) Next

AAA (AAA)

"AAA este cel mai inalt grad de evaluare atribuit companiilor, institutiilor financiare si tarilor de catre agentiile de rating."

Accept (Accept)

"Consimtamant scris pe o polita, prin care o persoana desemnata de emitentul politei, se obliga sa achite beneficiarului, la scadenta, suma de bani din polita."

Achizitie pe datorie (Leveraged Buyout - LBO)

"Folosire a banilor imprumutati pentru preluarea unei companii. Cumparatorul investeste o anumita suma de bani si imprumuta restul. Aceasta strategie permite investitorului sa foloseasca o investitie relativ mica pentru a cumpara o companie mare."

Acoperire / Acoperire a unei pozitii (Cover / Covering a Position)

"Actiunea de a cumpara (sau vinde) exact opusul pozitiei detinute, cu scopul de a anula pozitia detinuta."

Acoperire tip "urs" (Bear Cover)

"Actiunea de a rascumpara o pozitie speculativa short pe o piata stabila sau in crestere, atunci cand intentia initiala era de a astepta pana cand piata va cadea. De obicei actiunea este efectuata de cineva care isi da seama ca a facut o estimare gresita a directiei in care va evolua pretul valorii mobiliare sau pietei, cu scopul de a evita pierderi suplimentare."

Acoperirea riscului (Hedge)

"O metoda investitionala folosita pentru a proteja o pozitie long a unui activ printr-o pozitie short a altuia, pentru a reduce riscul global. In cazul marfurilor, o parte a hedge-ului este in piata de numerar iar cealalta in piata de contracte la termen. "

Acoperirea riscului prin cumparare (Buying Hedge/Long hedge)

"O tranzactie de protectie in care contracte la termen sunt cumparate pentru a proteja impotriva unei posibile cresteri a pretului marfii in cauza. "

Acord de cumparare stand-by (Lay-Off)

"In terminologia investitionala, se refera in general la o clauza intr-o oferta de actiuni suplimentare ale unei companii prin care agentul este acord, in cadrul unui contract de intermediere standby, sa cumpere orice actiuni care nu sunt absorbite de actionarii companiei."

Acord de grupare (Pooling Agreement)

"Un acord contractual survenit intre actionari, referitor la gruparea voturilor corespunzatoare actiunilor."

Acord de recumparare (Repurchase Agreement - REPO)

"Cumparare de titluri de valoare, cum ar fi o obligatiune, cu acordul de a le revinde la un anumit pret si intr-un anumit moment viitor."


Pagina:   1 din  11 (Total termeni: 108) Next

dezvoltat de Web Media Bacau