Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - B

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  3 (Total termeni: 26) Next

Banci de investitii (Investment Banks)

"Organizatii comerciale implicate in principal in consilierea altor firme in privinta felului in care pot procura capital si cum sa realizeze distributia de noi emisiuni de titluri. Bancile de investitii pot de asemenea sa consilieze firmele in privinta operatiunilor precum fuziunile si achizitiile, vanzarea proprietatilor, achizitii pe datorie, oferte de licitatii, preluari, etc."

Banda (Ticker)

"Metoda de raportare a tranzactiilor, desi "banda de raportare" nu se mai foloseste de ani de zile, iar raportarea se face in ziua de azi electronic. Banda arata asa numitul "simbol bursier" pentru valoarea mobiliara, pretul si ultima tranzactie, si include de obicei fie o sageata fie o culoare care arata daca ultima tranzactie raportata a fost mai ridicata sau mai scazuta decat cea anterioara. "

Bani "moi" (Soft Dollars)

"Termen folosit pentru a descrie plati facute de un administrator de fond catre un broker/dealer pentru cercetare si alte servicii, dar nu in numerar ci sub forma de "comisioane" bazate pe suma comisioanelor castigate de acel broker/dealer prin tranzactii in contul respectivului administrator. Abordarea a fost des criticata pentru ca in felul acesta brokerul/dealerul cere comisioane mai ridicate decat cele care ar putea fi obtinute de la alt administrator care nu ofera bani "moi". Cele mai multe jurisdictii cer ca astfel de operatiuni sa fie facute publice."

Baza de calcul a contributiei (Contribution base)

"Salariul de referinta folosit pentru calculul contributiei."

Baza de cost (Cost Basis)

"O metoda contabila de evaluare a activelor, pasivelor si veniturilor la costul lor original minus amortizarea, daca este cazul."

Beneficiar - asigurare (Beneficiary - insurance)

"Persoana eligibila pentru a primi plati din partea societatii de asigurari la momentul cand evenimentul asigurat se intampla efectiv, persoana numita ca beneficiar in polita de asigurare (sau de anuitate). Beneficiarul poate sa fie sau sa nu fie acelasi cu asiguratul."

Beneficiar - pensii (Beneficiary - pensions)

"Mostenitorul participantului, definit conform prevederilor codului civil."

Beneficiar al anuitatii (Annuitant)

"Persoana care este destinatarul unei anuitati si care va primi in mod normal beneficiile acelei anuitati."

Beneficii colaterale (Collateral benefits)

"Orice avantaje, precum facilitati banesti sau cadouri, altele decat cele care rezulta din calitatea de participant sau de beneficiar al unei pensii."

Beneficii/drepturi acumulate (Accrued rights/Accrued benefits)

"Suma beneficiilor de pensie acumulate de un participant la un plan de pensii cu beneficii definite, pe baza anilor de activitate."


Pagina:   1 din  3 (Total termeni: 26) Next

dezvoltat de Web Media Bacau