Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - T

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  3 (Total termeni: 28) Next

Tabel al mortalitatii (Mortality table)

"O diagrama care indica rata istorica a deceselor la fiecare varsta, impartita de obicei pe regiuni si sex. Tabelele de mortalitate unisex nu reflecta rate diferite pentru barbati si femei, ci o rata medie pentru ambele sexe."

Tabelă a mortalitatii unisex (Unisex mortality table)

"Tabela a mortalitatii in care rata deceselor este egala pentru barbati si femei."

Tabela consolidata (Consolidated Tape)

"Sistem de raportare a tranzactiilor de pe diverse burse, indicand date cum ar fi pretul fiecarei tranzactii, numarul de actiuni implicate si bursa pe care a avut loc tranzactia. "

Taur (Bull)

"Investitor care considera ca preturile de pe piata vor creste. Compara cu: Urs."

Tehnica presiunii (Boiler Room)

"O firma de brokeraj care foloseste metode de presiune, de obicei prin intermediul telefonului, pentru a vinde valori mobiliare. Asociata cu actiunile ieftine. Dupa ce firma a vandut cea mai mare parte a actiunilor pe care le detine publicului, dand nastere la o cerere si crestere de pret artificiale, ofera de obicei toate actiunile pe care le detine pe piata, luand profitul si lasand valoarea actiunilor celorlalti detinatori la un pret scazut. "

Tentativa de preluare (Takeover Attempt /Takeover Bid)

"Termen generic care descrie o incercare facuta de o companie sau grup din exterior de a prelua controlul de la managementul existent. O incercare de preluare poate implica cumpararea de actiuni, o oferta de cumparare, o vanzare de active sau o propunere ca tinta sa fuzioneze de bunavoie cu agresorul."

Teoria Dow (Dow Theory)

"Teoria ca, in anumite circumstante, mediile Dow Jones din industrie si transporturi pot indica tendinte de baza ale pietei, atunci cand ambele valori inregistreaza recorduri superioare sau inferioare."

Teoria lotului nestandard (Odd Lot Theory)

"Teorie tehnica mergand in contra opiniei comune, care sustine ca investitorii si cei care tranzactioneaza loturi nestandard tind sa cumpere intens in apropierea varfurilor de piata si sa vanda intens in apropierea punctelor opuse."

Teoria moderna a portofolilului (Modern Portfolio Theory)

"O interpretare statistica a unor concepte teoretice care incearca sa optimizeze combinatiile de investitii in diverse clase de active pentru a genera cel mai ridicat profit la un anumit nivel de risc, sau cel mai redus risc pentru un anumit nivel de profit. Practica teoriei moderne a portofoliului se bazeaza pe teoriile dezvoltate de Harrz Markowitz si William Sharpe. Aspectele cantitative ale teoriei moderne a portofoliului sunt indreptate spre trecut, adica se refera la rezultate istorice, deviatii standard, corelari, etc. Atunci cand incearca sa prevada profiturile viitoare, aceasta teorie se apropie de o forma de arta. "

Testul lichiditatii (Acid Test Ratio)

"Un test al gradului de lichiditate al unei companii. Este egal cu numerar + clienti supra pasive curente."


Pagina:   1 din  3 (Total termeni: 28) Next

dezvoltat de Web Media Bacau