Glosar termeni financiari

cauta

Glosar termeni - C

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  11 (Total termeni: 102) Next

CAC 40 (CAC 40)

"Cotation Assistée en Continu. Un indice ponderat in functie de capitalizarea celor mai activ tranzactionate emisiuni de actiuni de pe Bursa din Paris."

Cadere (Break)

"Scadere accentuata a preturilor."

Capital circulant (Working Capital)

"O masura a lichiditatii. Se calculeaza scazand pasivele curente din activele curente. "

Capital de risc (Risk Capital)

"Fonduri pe care un investitor le are la dispozitie pentru a fi investite si de care nu are nevoie pentru cheltuieli personale de rutina sau alte cheltuieli ca taxe de facultate, cheltuieli medicale sau alte cheltuieli cunoscute sau anticipate."

Capital declarat (Stated Capital)

"Din punct de vedere tehnic, consta in suma valorilor nominale ale tuturor actiunilor emise, plus suma corespunzatoare actiunilor fara valoare nominala in masura in care nu a fost transformata in profit capitalizat plus alte sume care ar putea fi transferate din alte conturi in contul de capital declarat. Practic, este suma capitalului pe care o raporteaza compania ca reprezentand valoarea nominala a actiunilor pe care le emite."

Capital subscris si varsat (Paid-in Capital)

"Suma de bani investita de proprietari sau fondatori. "

Capitalizare (Capitalization)

"Termen general care se refera de obicei la fondurile primite de o companie pentru emiterea actiunilor sale obisnuite si preferentiale."

Capitalul actionarilor (Owner's Equity)

"Valoarea unei entitati disponibila proprietarilor (actionarilor). Valoarea activului net al companiei."

Cash and carry in revers (Reverse Cash and Carry)

"O tranzactie de arbitraj care implica vanzarea unei marfi fizice si cumpararea de contracte la termen. Marfa fizica este apoi acceptata pentru decontarea contractului la termen. Operatiunea este profitabila atunci cand contractul este tranzactionat la un discount fata de valoarea de piata. Vezi: Arbitraj."

Castiguri (Gains)

"In termeni contabili, cresteri ale activelor care nu provin din venituri sau din investitii facute de proprietarii lor."


Pagina:   1 din  11 (Total termeni: 102) Next

dezvoltat de Web Media Bacau