Glosar termeni financiari

cauta

Cautare termen - Arbitraj

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen

Arbitraj (Arbitrage)

"Achizitionarea si vanzarea simultana, sau cvasi-simultana a acelorasi valori mobiliare pe piete diferite, realizate de persoane fizice sau companii, in incercarea de a profita de diferente de valoare ale ratelor, preturilor sau scadentelor. Aceste tranzactii implica de obicei optiuni sau valori mobiliare convertibile."

Arbitraj de risc (Risk Arbitrage)

"In general, termenul se refera la cumpararea unor actiuni si vanzarea altora atunci cand se anticipeaza o fuziune sau o achizitie. Pot rezulta pierderi in caz ca operatiunea nu are pana la urma loc sau are loc in termeni nefavorabili pentru pozitia arbitrata."

Arbitrajori (Arbitrageurs)

"Investitori care adopta pozitii care se echilibreaza reciproc in aceeasi valoare mobiliara sau in valori similare, cu scopul de a profita de mici variatii ale preturilor. Un arbitrajor va face tranzactii incercand sa dobandeasca un avantaj din ceea ce par a fi inconsistente sau distorsionari temporare ale preturilor, ratelor sau scadentelor. Un arbitrajor poate, spre exemplu, sa cumpere actiuni pe o bursa si sa vanda simultan aceleasi actiuni pe o alta bursa, daca exista o discrepanta intre cotatiile respective de pe cele doua piete. Profitand de disparitati momentane intre preturile dintre piete, arbitrajorii indeplinesc functia economica de a face acele piete mai eficiente."


dezvoltat de Web Media Bacau