Glosar termeni financiari

cauta

Cautare termen - Profit

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  2 (Total termeni: 13) Next

Cont de profit si pierderi (Income Statement)

"O modalitate de masurare si raportare a veniturilor, cheltuielilor, castigurilor, pierderilor si venitului net ale unei companii, pe o anumita perioada de timp."

Cont de profit si pierderi (Profit and Loss Statement)

"Raport financiar al veniturilor si cheltuielilor companiei intr-o anumita perioada. Raportul arata profitul total sau pierderile totale realizate de companie. "

Profit (Profit)

"Venituri totale minus cheltuieli. Compara cu: Profit brut si Profit net."

Profit agregat (Aggregate profit)

"Profitul total obtinut de un investitor, calculat prin inmultirea profitului unitar cu numarul de instrumente financiare tranzactionate."

Profit brut (Gross profit)

"Venitul total al unei companii dupa ce a fost scazut costul bunurilor vandute. Profitul brut nu include veniturile obtinute accidental."

Profit capitalizat (Earned Surplus)

"Acea parte a venitului net al unei companii neplatit sub forma de dividende. Cifra din bilantul contabil este totalul tuturor profiturilor reinvestite de-a lungul vietii companiei. Se mai numeste si: Profit nedistribuit sau Profit reinvestit. "

Profit nedistribuit (Undistributed Profits)

"Acea parte din venitul net al unei companii care nu este platita sub forma de dividende. Cifra din bilantul contabil este totalul tuturor profiturilor reinvestite de-a lungul existentei companiei.Numit si: Profit reinvestit sau Profit capitalizat."

Profit net (Net Profit)

"Profit brut minus cheltuieli. Compara cu: Profit brut si Profit."

Profit reinvestit (Retained Earnings)

"Acea parte a venitului net al unei companii care nu a fost platit sub forma de dividende. Cifra din bilantul contabil este profitul total reinvestit din toata viata companiei. Numit si: Profit nedistribuit sau Profit capitalizat."

Profit scontat (Expected Return)

"Profitul total previzionat pentru un activ sau o clasa de active, incluzand orice modificare a pretului (castiguri sau pierderi de capital) plus orice venit sau dividende. Pentru active internationale, profitul scontat ar include de asemenea orice castiguri sau pierderi din schimb valutar."


Pagina:   1 din  2 (Total termeni: 13) Next

dezvoltat de Web Media Bacau