Obiective personale | Educatie financiara

cauta

Obiective personale

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Stabilirea obiectivelor individuale este primul pas care trebuie intreprins dupa analiza reperelor si constientizarea riscurilor existente, insa este un pas indispensabil pentru obtinerea succesului.

Este important sa aveti un obiectiv principal si cateva obiective secundare, care sa fie congruente in raport cu celelalte, insa numarul acestora trebuie determinat de la individ la individ. Prea multe obiective, pentru o persoana neobisnuita cu administrarea simultana a acestora, pot determina pierderea concentrarii si esecul in atingerea lor.

O alta cerinta importanta este ca fiecare dintre obiectivele asumate sa fie SMART. De asemenea, daca obiectivul principal este pe termen mediu sau lung, atunci este obligatoriu ca obiectivele secundare sa fie pe termen scurt si mediu.

O alta cerinta este aceea ca, odata ce au fost asumate, obiectivele sa fie formulate in scris intr-o maniera pozitiva si mobilizatoare si sa fie impartasite la cateva persoane din cercul personal de relatii. Cu cat obiectivul este mai ambitios, cu atat acest cerc ar trebui largit, astfel incat sa cuprinda un numar mai mare de persoane care il cunosc. In plus, pentru fiecare obiectiv astfel formulat, trebuie sa existe o lista clara a beneficiilor pe care individul le va avea de indata ce obiectivul este atins.

Obiectivele personale trebuie vizualizate zilnic, cerinta principala fiind aceea de a imbunatati frecventa, intensitatea, claritatea si durata vizualizarii. In acest mod, obiectivele sunt pastrate vii in atentia individului, acesta fiind mobilizat permanent sa le indeplineasca.

Claritatea obiectivelor stimuleaza creativitatea celui care le-a stabilit, in directia atingerii lor. De asemenea, cu cat obiectivele personale sunt mai clare, cu atat vor fi realizate mai multe dintre activitatile necesare pentru realizarea lor.

Stabilirea obiectivelor reprezinta deci primul pas in formularea unei strategii.

Sursa: FinMentor


Top

dezvoltat de Web Media Bacau