Glosar termeni financiari

cauta

Cautare termen - Urs

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen
Pagina:   1 din  1 (Total termeni: 10)

Acoperire tip "urs" (Bear Cover)

"Actiunea de a rascumpara o pozitie speculativa short pe o piata stabila sau in crestere, atunci cand intentia initiala era de a astepta pana cand piata va cadea. De obicei actiunea este efectuata de cineva care isi da seama ca a facut o estimare gresita a directiei in care va evolua pretul valorii mobiliare sau pietei, cu scopul de a evita pierderi suplimentare."

Arbitrajori (Arbitrageurs)

"Investitori care adopta pozitii care se echilibreaza reciproc in aceeasi valoare mobiliara sau in valori similare, cu scopul de a profita de mici variatii ale preturilor. Un arbitrajor va face tranzactii incercand sa dobandeasca un avantaj din ceea ce par a fi inconsistente sau distorsionari temporare ale preturilor, ratelor sau scadentelor. Un arbitrajor poate, spre exemplu, sa cumpere actiuni pe o bursa si sa vanda simultan aceleasi actiuni pe o alta bursa, daca exista o discrepanta intre cotatiile respective de pe cele doua piete. Profitand de disparitati momentane intre preturile dintre piete, arbitrajorii indeplinesc functia economica de a face acele piete mai eficiente."

Bursa (Bourse)

"Intelesul literal al termenului este acela de "punga", din latinescul "bursa". Cuvantul este in general folosit pentru a descrie bursele de valori, in special in Europa."

Bursa de Optiuni din Chicago (Chicago Board Options Exchange - CBOT)

"Bursa din Statele Unite care tranzactioneaza exclusiv optiuni listate. Este sponsorizata de catre Chicago Board of Trade, care a incorporat multe din principiile tranzactiilor cu marfuri in tranzactionarea optiunilor. Este cea mai activa bursa de optiuni din lume."

Bursa de valori mobiliare (Securities Exchange)

"O piata sau un cadru pentru cumpararea si vanzarea de valori mobiliare traditionale."

In afara bursei (OTC)

"OTC este un acronim pentru over-the-counter. Toate tranzactiile care nu au loc pe o bursa sunt prin definitie OTC (in afara bursei). Este vorba de o piata in afara burselor de schimb. Pe aceasta piata, brokerii si dealerii cumpara sau vand valorile mobiliare prin calculatoare conectate sau prin telefon, nu folosind facilitatile unei burse de schimb. Diferenta dintre OTC si o bursa de schimb devine din ce in ce mai neclara pe masura ce bursele incep sa se bazeze la randul lor din ce in ce mai mult pe retele de calculatoare si din ce in ce mai putin pe spatii traditionale de tranzactionare. Bursa din Toronto, spre exemplu, a eliminat complet spatiul de tranzactionare."

Piata "urs" (Bear Market)

"O piata in care preturile sunt in scadere. Compara cu: Piata "taur"."

Simbol bursier (Ticker Symbol)

"O abreviere, constand de obicei in una pana la patru litere, pentru o valoare mobiliara, folosita pentru raportarea pretului fie pe tabela fie in mass media financiare."

Sucursala (Branch)

"Structura organizata, fara personalitate juridica separata a unei societati comerciale, care presteaza unul sau toate serviciile pentru care societatea a fost autorizata, in conformitate cu mandatul dat de aceasta. Toate sediile infiintate in Romania de catre o societate cu sediul social sau central situat intr-un stat membru vor fi tratate ca fiind o singura sucursala."

Urs (Bear)

"Investitor care considera ca preturile vor scade. Compara cu: "Taur"."


Pagina:   1 din  1 (Total termeni: 10)

dezvoltat de Web Media Bacau