EUR/USD | Analize Forex | Resurse

cauta

EUR/USD

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Consideratii Fundamentale

In ultimele 2 saptamani, perechea valutara EUR/USD a crescut cu circa 2% in baza unei reveniri a indicilor bursieri internationali in urma scaderilor accentuate pe care acestia le-au inregistrat in prima saptamana a lunii August. In plus de a beneficia de repozitionarea investitorilor catre active cu risc ridicat (precum sunt actiunile), si catre monede care ofera o rata de dobanda mai ridicata ca dolarul American, moneda Europeana a continuat sa beneficieze de stiri mai putin frecvente si mai neutre cu privire la criza datoriilor care au bantuit tari precum Grecia si Italia in ultimele luni.

Intrucat pietele de capital par risca sa revina pe un trend de descrescator in urmatoarele zile si saptamani, consideram ca apetitul investitorilor catre active cu risc ridicat se scada in proportie.  Acest lucru impreuna cu incertitudinea asociata cu privire la intalnirea pe care autoritatile Europene o vor avea in luna Septembrie pentru a ajunge la un acord in privinta emiterii obligatiunilor unice care sa reprezinte toate statele membre Europene, credem ca va continua sa atarne greu asupra perechei EUR/USD in urmatoarea perioada.  Prin urmare, din punct de vedere fundamental, consideram ca pragul de 1,4500 ofera o oportunitate atractiva pentru a vinde perechea EUR/USD.  Pentru a identifica cu precizie un pret de intrare pentru o pozitie short, este important sa consideram si situatie tehnica a perechei valutare.

Consideratii Tehnice

Potrivit Figurii #1, cresterea pe care moneda unica Europeana a avut-o in fata dolarului American poate fi caracterizata ca una anemica si foarte volatila.  Din punct de vedere istoric, ori de cate ori pretul unui activ a expus o astfel de performanta, s-a precizat o inversare semnificativa pietei respective.  In a doilea rand, dupa cum se poate observa din Figura #1, in jurul pragului de 1,4500, perechea EUR/USD a intampinat o zona de rezistenta de unde este foarte probabil ca o inversare de trend sa aiba loc.  In urma unei reveniri mai accentuate in sesiune de tranzactionare de Vineri 26 August, perechea EUR/USD a format 3 candele "doji" care au implicatii negative cu privire la evoluatia preturilor in viitorul apropiat.

Figura #1:  EUR/USD (8-ore)
EURUSD-30.08.11(8-ore).jpg
Sursa:  XTB

Sursa: FinMentor


Top Continuare articol

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau