EUR/GBP | Analize Forex | Resurse

cauta

EUR/GBP

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Consideratii fundamentale

In urma cu doua zile, am recomandat vanzarea perechei EUR/USD pe motiv ca pietele de capital isi vor reveni pe un trend descendent si ca situatia crizei de datorii din Europa este probabil sa revina in prim-plan in urmatoarele zile si saptamani.  Intrucat se prognozeaza o slabire a cotatiei monedei Europene in fata dolarului American, ne asteptam ca aceasta sa se tranzmita si in cotatia EUR/GBP.  Cu toatea acestea, potrivit volatilitatii mai scazute a perechei EUR/GBP in comparatie cu EUR/USD, ne asteptam ca scaderile acesteia sa fie mai timide.

Consideratii tehnice

Din Figura #1 putem observa formarea a 3 lumanari "doji" in jurul pretului de 0,8875, care atat la sfarsitul lunii Iulie cat si la inceputul lunii August s-a demonstrat a fi o zona de rezistenta.  Acest lucru este confirmat de faptul ca de fiecare data cand perechea EUR/GBP a ajuns in zona cotatiilor de 0,8850-0,8880, vanzatorii par a fi preluat controlul ducant la o deprecierea a cotatiei in urmatorele sesiune de tranzactionare.  Atata timp cat perechea EUR/USD este prevazuta ca a se deprecia in urmatorea perioada, atunci formarea a unor astfel de lumanari in perechea EUR/GBP in jurul pragului de 0,8850 este foarte probabil sa aiba implicatii negative si prin urmare sa marcheze un maxim intermediar in cotatia EUR/GBP.

Figura #1:  EUR/GBP (zilnic)
EURGBP-09.01.11(zilnic).jpg
Sursa:  XTB

Avand in vedere implicatiile negative pentru perechea EUR/GBP prezentate in graficul anterior, este important sa luam in considerare si evoluatia cotatiei pe un interval de timp mai scurt pentru a identifica cu mai multa precizie potentiala schimbare de trend. Conform Figurii #2, la interval de 1-ora, in ultimele 3 zile, perechea EUR/GBP pare a fi trasand o formatiune de triunghi ascendent in zona de rezistenta mentionata mai devreme (adica 0,8850-0,8880), cu suport la 0,8830. O scadere sub acest prag de suport va fi considerata ca o initieree a trendului descendent. Probabilitatea unei inversari de trend este sustinuta si de formarea a mai multe candele (lumanri) "doji" cu fitile lungi in jurul pretului de 0,8870-0,8880.

Figura #2:  EUR/GBP (1-ora)
EURGBP-09.01.11(1-ora).jpg
Sursa:  XTB

In cazul in care o inversare de trend va avea loc, este probabil ca perechea EUR/GBP sa inregistreze o scadere de circa 80 de pips pana la urmatorul prag de suport la 0,8750.

Sursa: FinMentor


Top

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau