AUD/USD | Analize Forex | Resurse

cauta

AUD/USD

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Consideratii Fundamentale

In ultima saptamana dolarul australian a inregistrat o usoara apreciere in fata dolarului American in urma unui raport favorabil cu privire la crestere PIB-ului din ultimul trimestru care a indicat ca economia fostei colonii Britanice a crescut cu circa 1,4% in fata de anul precedent, dublu decat asteptarile analistilor economici. Acest lucru insa nu a fost suficient sa convinga banca centrala australiana (RBA) sa ridice dobanda de referinta de la 4,75%, deoarece rata de inflatie pare a se fi stabilizat in ultimele luni. In plus, luand in considerare ca ponderea exporturilor din PIB s-a diminuat in ultimul trimestru datorita unei incetiniri a cresterii economice la nivel global, iar rata de somaj a crescut de 5,1% la 5,3%, este de asteptat ca economia Australiei la randul ei sa resimpta aceasta incetinire in urmatoarele luni si trimestre.

Prin urmare, incertitudinea cu privire la influenta pe care o potentiala recesiune in Statele Unite si in Europa pe de o parte si o incetinire a cresterii economice in China pe de alta parte, o pot avea asupra economiei australiene, este foarte probabil sa influenteze RBA-ul sa mentina sau chiar sa scada dobanda de referinta in urmatoarele luni, fapt care va pune o presiune semnificativa asupra cotatiei AUD/USD in favoarea dolarului American.

Consideratii Tehnice

Slabiciune prechei AUD/USD din ultima saptamana este foarte visibila in graficele ulterioare. Conform Figurii #1 de mai jos, putem observa ca in urma raportului cu privire la crestere economica a Australiei din ultimul trimestru, perechea AUD/USD a inregisrat o crestere de circa 150 pips dupa care a inceput sa se consolideze in jurul valori de 1,0650. In ultimele 24 de ore, putem observa doua formatiuni "bearsih engulfing" in zona precedenta, care dupa cum stim au implicatii foarte negative cu privire la performanta ulterioara a unui activ.

Figura #1:  AUD/USD (8-ore)
AUDUSD (8-ore) - 09.09.2011.jpg
Sursa:  XTB

Uitandu-ne in mai mult detaliu la evoluatia prechei la 3-ore (Figura #2), probabilitatea unei scaderi devine mai evidenta. In primul rand, se pare ca scaderea care a inceput cu o saptamana in urma pare a fi avut loc in 5 valuri conform teoriei lui Elliott, dupa care revenirea din ultimele 3 zile a trasat o formatiune 'flat' A-B-C pana la nivelul Fibonnaci de 61,8%. In al doilea rand, evoluatia cotatie AUD/USD in ziua de 8 Septembrie pare a trasa o triunghi descendent, care dupa cum stim, prevede o scadere in cazul in care cotatia va sacade sub baza acestui triunghi (linia de suport orizontala).

Figura #2: AUD/USD (3-ore)
AUDUSD (3-ore) - 09.09.2011.jpg
Sursa:  XTB

In concluzie, in baza unei revenire anemice a dolarului australian in urma unor rapoarte economice favorabile, o potentiala inversare a trendului ascedent a pietelor de capital din ultimele saptamani si evoluati tehnica a perechei AUD/USD in saptamana precedenta, ne asteptam ca urmatoarele zile si saptamani sa aduca o scadere a perechei AUD/USD. Primul prag de suport ar fi in jurul valorii de 1,03, iar urmatorul la 1,01.

Sursa: FinMentor


Top

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau