GBP/USD | Analize Forex | Resurse

cauta

GBP/USD

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Consideratii Fundamentale

In urma unei scaderi temporare sub pragul de suport stabilit la inceputul lunii August la circa 1.100, indicele bursier S&P-500 a inregistrat o reversare semnificativa in urma ce autoritatile germane si-au exprimat sustinerea unui nou plan pentru a recapitaliza bancile Europene. Luand in considerare faptul ca pietele de capital sunt foarte oversold, un astfel de anunt ar putea actiona ca un catalizator pentru a initia si a sustine o revenire a burselor in urmatoarele cateva luni. Prin urmare, daca o astfel de crestere va avea loc, este de asteptat ca dolarul american sa se deprecieze datorita unei reveniri a asa numite tranzactiilor "carry."

In momentul de fata, consideram ca perechea GBP/USD ofera o oportunitate atractiva pentru a beneficia de o deprecierea a dolarului american datorita la cativa factori. In primul rand, lira sterlina a suferit o scadere semnificativa de la inceputul lunii iulie fata de USD, chiar si mai accentuata ca euro. In al doilea rand, decizia Bancii Angliei de a mentine dobanda de referinta la 0,5% si de a lansa un nou program de achizitionare de active cu venit fix (quantitative easing) credem ca deja a fost luata in considerare de catre investitori in ultimele luni astfel contribuind la scadera mai acentuata a lirei fata de dolar. Dupa cum vom vedea mai jos, in urma unei scaderi de peste 200 de pips in urma acestui anunt, perechea GBP/USD s-a reversat in timpul zilei de ieri inchizandu-se aproximativ la aceiasi cotatie ca si cea din deschidere a sesiunii de tranzactionare.

In concluzie, ne asteptam ca in urmatoarele zile si saptamani sa observam cotatie perechei valutare GBP/USD sa fie mai ridicata ca cea actuala de 1,5450.

Consideratii Tehnice

Avand in vedere factorii fundamentali care ar putea sustine o revenire a perechei GBP/USD, este important sa analizam si situatia tehnica a pietei. In primul rand, dupa cum putem observa din Figura #1 de mai jos, intre 1,5300-1,5400 exista o potentiala zona de suport care a fost testata cu success de doua ori in ultimele 12 luni (i.e. 08/2010 si 12/2010).  Mai mult de atat, scaderea care a avut loc incapand de la mijlocul lunii August s-a desfasurat in asa zis 5 valuri, conform teoriei lui Elliott.  Prin urmare, in cel mai rau caz, ne putem astepta ca piata sa se consolideze in urmatoarea perioada inainte de a reveni pe un trend descrescator.  Pe de alta parte, nu ar trebui sa excludem posibilitatea unei reveniri mai pronuntate care ar putea impinge contatia GBP/USD chiar si catre pragul de 1,5900-1,6000.  Pentru a estima mai precis sustenabilitatea unei eventuale reveniri si pentru a detalia o strategie de speculatie, este important sa investigam evoluatia perechei si la alte intervale de timp.

Figura #1: GBP/USD - 15 luni (zilnic)
GBPUSD-10.07.11 (weekly).jpg
Sursa:  XTB

Sursa: FinMentor


Top Continuare articol

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau