EUR/USD | Analize Forex | Resurse

cauta

EUR/USD

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Consideratii Fundamentale

Dupa inregistrarea unei cresteri de aproximativ 3% in urma deciziei Uniunii Europene de a restructurara datoriile Greciei, cursul valutar EUR/USD si-a sters o mare parte din aceste castiguri datorita faptului ca investitorii si-au indreptat atentia catre potentialele probleme fiscale ale Italiei. Deoarece investitorii inca raman sceptici cu privire la capacitatea autoritatilor de la Bruxelles de a incerca sa opreasca raspandirea acestei crize catre alte state membre, cursul EUR/USD risca sa se confrunte cu o presiune semnificativa de vanzare.

In parcursul ultimii luni dobanzile titlurilor de stat Italiene cu scadenta peste 10 ani au crescut cu circa 100 puncte, recent depasind pragul psihologic de 6,0%.  Tinand cont ca piata obligatiunilor suverane din Italia este mult mai mare ca cea din Grecia, in cazul in care investitorii vor continua sa puna sub semnul intrebarii capacitatea statului Italian de a-si pastra stabilitatea fiscala, cursul EUR/USD este probabil sa continue pe un trend descrescator in urmatoarele saptamani. Combinand acest lucru cu faptul ca statisticile economice indica o incetinire a cresterii economice la nivel international, este foarte probabil ca perechea EUR/USD sa inregistreze scaderi semnificative in urmatoarele sesiuni de tranzactionare.

Consideratii Tehnice

Analizand atent performanta cursului EUR/USD la zi (Figura #1), putem observa ca in momentul de fata perechea se tranzactioneaza intr-un interval destul de larg, dar cu o tendinta usoara de scadere (asa cum este indicat de catre liniile de trend care formeaza un canal in graficul urmator).

Figura #1: EUR/USD (zilnic)
EURUSD (daily).jpg
Sursa:  XTB

Uitandu-ne la performanta cursului la 4-ore (Figura #2), putem trage 3 linii de trend (model "fan") a caror panta devine progresiv mai scazuta. In urma scaderii sub primele doua linii de trend, cursul si-a revenit, dar numai pana la pragul desemnat de linia precedenta de trend care a fost sparta. In conformitate cu acest model tehnic, o depreciere a perechii valutare sub a treia linie de trend, indica de multe ori o accelerare a trendului descendent. In plus, putem observa ca pe masura ce preturile si-au revenit dupa ce au spart a doua linie de trend la inceputul acestei saptamani, ele s-au inversat brusc formand o formatiune de candlesticks denumita "bearish engulfing."

Figura #2:  EUR/USD (4-ore)
EURUSD (4-ore).jpg
Sursa:  XTB

Sursa: FinMentor


Top Continuare articol

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau