AUD/USD | Analize Forex | Resurse

cauta

AUD/USD

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Consideratii Fundamentale

Saptamana trecuta cursul valutar AUD/USD a atins un nou maxim al anului 2011, trecand de pragul de 1,1000 in urma indeciziei a Statelor Unite de a mari plafonul de datorie. Este de asteptam ca performanta solida a dolarului australian si cea slaba a dolarului american sa se inverseze datorita unor evenimente cheie care vor aparea in urmatoarea saptamana.

In primul rand, Marti 2 August, este termenul limita cu privinta la votul pentru plafonul de datorie a Statelor Unite. Dupa cum am observat in ultimele doua zile, propunerile partidului Republican de a reduce cheltuielile bugetare cu circa 2.000 de miliarde de dolari pare a fi favorizat de catre majoritatea membrilor Camerei Reprezentantilor si a Senatului.  Prin urmare, aceasta rezolutie ar trebui sa elimine o incertitudine mare care a avut un impact negativ asupra dolarului american in ultimele saptamani si luni de zile.

In al doilea rand, tot in ziua de Marti, Banca Nationala a Australiaei isi va anunta decizia cu privire la marirea sau scaderea dobanzii de referinta, care in momentul de fata se afla la 4,75%, cu aproximativ 450 de puncte peste dobanda aplicabila dolarului american. Se asteapta ca BNA sa nu schimbe dobanda de referinta, deoarece economia australiana (bazata in principiu pe export de bunuri si marfuri) se afla intr-o incetinire datorita in mare parte faptului ca China, cel mai mare partener comercial, incearca sa-si reduca inflatia galopanta si bula din domeniul imobiliar prin implementarea unei politice monetare agresive. Combinand aceast fapt cu incetinirea activitatii economice din SUA, cererea pentru bunuri si marfuri este probabil sa scada in urmatoarele trimestre, fapt care va avea un impact negativ asupra cursului valutar AUD/USD.

In sfarsit, in urmatoarea saptamana se asteapta de asemenea anuntul staticii de productie din SUA (ISM Manufacturing), care se pare ca va reafirma nivelul scazut a cresterii economice din ultimul trimestru, fapt care ar putea acelera trendul descrescator al pietelor de capital. Avand in vedere ca dolarul american este folosit ca o moneda de finantarea de catre numeroase fonduri speculative si institutii financiare ("carry trade"), o scadere a preturilor la actiuni pe pietele internationale, ar trebui sa influenteze pozitiv dolarul american.

Consideratii Tehnice

In plus de factorii fundamentali prezentati mai sus, o analiza tehnica a perechei valutare AUD/USD pare a favoriza o intarire a dolarului american in urmatoarea perioada. Dupa cum am mentionat in sectiunea precedenta, in cazul in care pietele bursiere internationale vor continua sa scada, o inversarea a tranzactiilor speculative finantate cu dolari americani ("carry trade") este foarte probabil sa aiba loc.

Dupa cum se poate observa in graficul ulterior, maximul atins de perechea AUD/USD in ultima saptamana depaseste maximele atinse in luna Aprilie, dar nu este confirmat de un nou maxim in indicele bursier S&P-500 (divergenta negativa dintre cursul valutar si indicele bursier S&P-500). Dimpotriva, indicele S&P-500 a scazut in ultima perioada cu circa 4%, si pare a fi in proces de a forma un "head-and-shoulders" cu implicatii negative.

Figura #1:  Divergenta dintre AUD/USD si S&P-500
Divergenta.jpg

Sursa:  XTB

Sursa: FinMentor


Top Continuare articol

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau