Fondul Proprietatea (FP) | Analize Piete bursiere | Resurse

cauta

Fondul Proprietatea (FP)

Trimite unui prieten Versiune print

Cursuri

Workshop

Consiliere

Rapoarte FinMentor

Analize

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

In urma listarii Fondului Proprietatea la BVB la inceputul anului 2011, pretul actiunilor a inregistrat o performanta inferioara in comparatie cu indicii bursieri BET si BET-C, in ultimele luni atingand pretul de 0,4000 RON/actiune care reprezinta cel mai scazut nivel de la listare.  Analizand actiunile din punct de vedere fundamental, se poate argumenta ca FP-ul reprezinta o investitie atractiva in momentul de fata.  La o valoarea de 0,4400 RON/actiune, FP-ul are un PER de circa 8, si se tranzactioneaza la o reducere de aproximativ 50% in comparatie cu book-value (PB = 0.50).  Avand in vedere acest lucru, noi consideram ca in momentul de fata datorita situatiei macroeconomice la nivel mondial (de exemplu, criza datoriilor din Europa, incetinirea cresterii economice din SUA si China) pietele de capital din economiile emergente (printre care face parte si Romania) vor continua sa inregistreze un grad de volatilitate ridicat, fiind foarte probabil sa-si continue trend-ul descendent din ultimele 2 luni.

Daca ne uitam la performanta actiunilor FP in ultimele 2 luni, putem observa ca declinul pretului s-a accelerat, in timp ce volumul de tranzactionare in zilele de scadere a fost, in medie, mult mai ridicat ca cel inregistrat in zilele de crestere.  Acest fapt indica ca inca exista suficienta presiune la vanzare care nu pare sa se fi diminuat in ultima perioada.

Conform Figurii #1 de mai jos, putem observa ca preturile actinilor FP traseaza o formatiune "pennant" sau "flag," care este insotita de o diminuare a volumului de tranzactionare.  Aceasta formatiune a fost precedata de o scadere de circa 10% incepand de la sfarsitul lunii Iunie si sfarsindu-se in prima saptamana a lunii August, timp in care volumul a crescut.  O astfel de configurare indica o slabiciune semnificativa in actiunile FP, si prevede o continuare a trend-ului descendent in urmatoarele saptamani.  Potrivit formatiunii "pennant," pretul actiunilor FP este probabil sa scada pana la pragul de 0,3000 RON.

Figura #1:  Pret FP zilnic - formatiune "pennant"FP-09.06.2011.jpg

Sursa: FinMentor


Top Continuare articol

Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau