Glosar termeni financiari

cauta

Cautare termen - Subscriere

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen

Privilegiu de subscriere (Subscription Privilege)

"Aceste drepturi dau tuturor actionarilor existenti ocazia sa cumpere sau sa subscrie la o cota proportionala dintr-o noua emisiune de actiuni, inainte ca aceasta sa fie oferita altor persoane. Un drept de preemptiune protejeaza actionarii de diluarea valorii si procentajului detinerilor lor atunci cand se emit noi actiuni. In practica moderna, drepturile de preemptiune sunt adesea limitate sau refuzate prin clauze din documentele care reglementeaza administrarea companiei. Sunt numite de obicei drepturi de preemptiune."

Subscriere (Subscription)

"Oferta de a cumpara de la o companie un numar determinat de actiuni care nu au fost inca emise. Daca acea companie nu exista inca, subscrierea este cunoscuta sub numele de "subscriere pre-incorporare" si poate de obicei sa fie pusa in aplicare de companie odata ce s-a infiintat, si este irevocabila in ciuda absentei platii sau a elementelor legale obisnuite ale unui contract. Numita si: Subscriere pre-inregistrare."

Subscriere pre-inregistrare (Pre-incorporation Subscription)

"O oferta de a cumpara un numar determinat de actiuni neemise inca de la o companie. Daca aceasta companie nu exista inca, subscrierea poarta numele de "subscriere pre-incorporare" si intra de obicei in vigoare dupa ce aceasta este infiintata si este irevocabila, in ciuda lipsei platii sau a elementelor legale obisnuite ale unui contract. Numita si: Subscriere."


dezvoltat de Web Media Bacau