Economisirea | Educatie financiara

cauta

Economisirea

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Economiile reprezinta una dintre radacinile independentei financiare. De aceea, cat economisim este mai important decat cat castigam.

Din aceasta realitate deriva cel mai important sfat de care ar trebui sa tinem cont: “Plateste-te mai intai pe tine insuti!”, care inseamna ca din toate veniturile pe care le vom primi vreodata, trebuie ca in primul rand sa punem deoparte o suma destinata exclusiv dobandirii bunastarii sau libertatii noastre financiare.

Toate celelalte plati pe care le facem luna de luna nu vor contribui la bunastarea noastra mai mult decat aceasta singura plata, facuta cu regularitate. Daca punem deoparte doar ceea ce ne ramane dupa ce facem alte plati, chiar daca prin absurd ar ramane vreodata o suma mult mai mare, inseamna ca nu noi detinem controlul propriei vieti, ci viata ne conduce pe noi.

Inseamna in egala masura ca nu ne cunoastem propriul interes si ca ne auto-condamnam sa depindem de altii pentru ca, atata timp cat nu ne stabilim ca obiectiv economisirea periodica a unei anumite sume din venitul propriu si nu facem tot ce depinde de noi pentru a realiza acest lucru, vom fi expusi tendintei naturale de a cheltui intregul venit, oricat de mare ar fi acesta.

Ce procent din venituri trebuie sa economisim? Raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de situatie, cel putin in stadiul incipient, imediat dupa adoptarea hotararii ferme de a economisi. Pentru etapele ulterioare, exista insa un consens asupra unui procentaj de minim 10% din venituri. Ori de cate ori se dovedeste imposibil sa atingem acest procentaj, dupa ce au fost epuizate in prealabil toate masurile de reducere a risipei si de renuntare la cheltuielile nejustificate, se impune luarea de masuri in directia maririi venitului. Altfel, nu are niciun sens.

De indata ce deprindem notiunile de baza ale educatiei financiare si aderam la un set de principii general valabile si testate, este exclusiv in puterea noastra sa le aplicam in practica ca sa obtinem rezultatele pe care le dorim.

Dorim sa-ti fim de ajutor si suntem pregatiti sa-ti oferim consiliere si sprijin ori de cate ori vei avea nevoie, insa succesul va depinde doar de tine.

Sursa: FinMentor


Top

dezvoltat de Web Media Bacau