Bugetul | Educatie financiara

cauta

Bugetul

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Bugetul este un element important al finantelor personale, care identifica toate sursele individuale de venituri si cheltuieli, facilitand planificarea si controlul acestora. Este instrumentul care introduce disciplina in administrarea finantelor personale, solicitand insa angajament si perseverenta in inregistrarea tuturor cheltuielilor si mai ales in respectarea planului, astfel incat la sfarsitul fiecarei perioade luate in considerare bugetul sa fie echilibrat.

Utilizarea bugetului faciliteaza dobandirea unei imagini de ansamblu asupra principalelor categorii de cheltuieli, gruparea cheltuielilor in fixe sau variabile si pe categorii de necesitati si, nu in ultimul rand, identificarea posibilitatilor concrete de economisire, prin stabilirea unor repere.

Bugetul este un instrument individual, permanent ajustabil, a carui importanta practica este intarita de felul in care utilizarea lui s-a impus in mediul de afaceri, unde constituie un instrument indispensabil de planificare si control.

Dincolo de angajamentul necesar pentru adoptarea sa in viata personala cotidiana, utilizarea unui buget induce disciplina mentala si financiara, ale carei beneficii sunt cu atat mai evidente cu cat bugetul este utilizat cu consecventa si pe o perioada cat mai indelungata.

Construirea unui buget individual nu este o activitate complicata iar utilizarea lui este de natura sa aduca destul de rapid imbunatatiri vizibile in viata celui care il utilizeaza. De aceea, este cu atat mai greu de inteles de ce utilizarea acestui instrument avantajos nu a fost generalizata intr-o tara ca a noastra, in care majoritatea cetatenilor au un nivel de trai sub media europeana. Singura explicatie plauzibila consta in nivelul educatiei financiare, care este inca si mai precara.

Indiferent daca utilizezi in momentul de fata un model propriu de buget, sau intentionezi sa faci primul pas in acest sens, te putem ajuta sa constientizezi toate avantajele ce deriva din utilizarea acestui instrument si sa dezvolti o aplicatie simpla si personalizata, cu ajutorul careia sa te bucuri de fiecare succes inregistrat in directia obtinerii bunastarii personale.

Cand esti pregatit sa ne contactezi, vom fi aici pentru tine!

Sursa: FinMentor


Top

dezvoltat de Web Media Bacau