Riscuri | Finante personale | Educatie financiara

cauta

Riscuri

 

Investitii

Antreprenoriat

Pagina:   1 din  1 (Total articole: 7)
Generalitati despre riscuri

05.09.2011

Riscul este un fapt inevitabil al vietii, inerent oricarei investitii care consta in timp, bani sau sentimente.

In domeniul financiar, riscul reprezinta un eveniment posibil si nedorit, a carui producere ar putea provo......

Riscul de rata a dobanzii

05.09.2011

Riscul de rata a dobanzii reprezinta probabilitatea de a suferi o pierdere sau o nerealizare a profiturilor prognozate, datorita variatiei ratei dobanzii pe piata intr-un sens nefavorabil.

Pentru gestionarea acestui ri......

Riscul de curs valutar

05.09.2011

Riscul de curs valutar reprezinta probabilitatea de a suferi o pierdere sau o nerealizare a profiturilor prognozate datorita variatiei cursurilor valutare pe piata, intr-un sens nefavorabil pozitiei adoptate.

Instabili......

Riscul de lichiditate

05.09.2011

Lichiditatea reprezinta capacitatea unui activ de a fi transformat in bani fara pierderea valorii sale. Astfel, un activ este cu atat mai lichid, cu cat poate fi mai usor si mai repede transformat in bani cash.

Riscul ......

Riscul de nerambursare

05.09.2011

Riscul de nerambursare reprezinta probabilitatea de a suferi o pierdere datorita nerecuperarii sumelor imprumutate si/sau a dobanzilor aferente acestor sume. Acest tip de risc este asociat in general creditelor, fapt pentru care este numit s......

Riscul de garantie

05.09.2011

Riscul de garantie este un risc asociat riscului de credit, fiind reprezentat de posibilitatea aparitiei unor dificultati legate de valorificarea bunurilor aduse ca garantie in momentul acordarii creditului, in situatia in care cel care impr......

Despre asigurari

05.09.2011

Asigurarile reprezinta una dintre radacinile independentei financiare. De aceea, trebuie sa ne asiguram intotdeauna impotriva tuturor riscurilor, sau a situatiilor riscante in care fondurile proprii sunt insuficiente.

......


Publicitate

dezvoltat de Web Media Bacau