Veniturile | Finante personale| Educatie financiara

cauta

Veniturile

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Venitul este primul reper si totodata elementul principal al finantelor personale.

Atat stabilirea obiectivului financiar personal, cat si a economiilor necesare, a gradului maxim de indatorare sau a nivelului rezervei de lichiditati pe care trebuie sa o avem la dispozitie, pleaca de la aceasta baza de calcul. Insa venitul personal depinde de capacitatea de a castiga bani pe care si-a dezvoltat-o fiecare si de modul individual de utilizare a timpului disponibil.

Deoarece capacitatea de a castiga bani este aceea care determina marimea venitului, trebuie sa ne preocupam permanent de mentinerea si imbunatatirea acesteia, respectiv de deprinderea de noi cunostiinte si aptitudini, de perfectionarea continua a abilitatilor si imbogatirea experientei.

Dezvoltarea capacitatii de a castiga bani este un proces, nu un eveniment. Nu se incheie odata ce am iesit de pe bancile scolii sau imediat ce am reusit sa obtinem primul loc de munca. Presupune o analiza permanenta a mediului economic si social inconjurator, pentru identificarea din timp a tendintelor care se formeaza pe piata muncii (Care sunt industriile sau sectoarele care se dezvolta si care sunt cele care se restrang? Unde ma situez in raport cu aceste tendinte? Care sunt competentele pe care ar trebui sa le dobandesc pentru a ma putea adapta rapid noilor conditii de pe piata muncii?). De asemenea, implica un efort permanent si constient de adaptare la noile tendinte.

A doua premisa a obtinerii venitului dorit este modul de gestionare a timpului. Aceasta este o abilitate care ne permite preluarea controlului asupra vietii personale. Trebuie sa ne concentram asupra activitatilor pe care trebuie sa le realizam pentru a ne atinge obiectivele personale, sa realizam aceste activitati in ordinea importantei, cu rapiditate, precizie si pana la finalizarea lor. Ori de cate ori facem ceea ce trebuie la momentul potrivit timpul este suficient.

Marimea venitului personal este deci direct proportionala cu valoarea serviciilor oferite de noi, care deriva din capacitatea proprie de a castiga bani. Depinde de timpul pe care il alocam muncii efective si de intensitatea cu care ne concentram pe realizarea celor mai importante sarcini, pe care trebuie sa le putem realiza cel mai bine.

Prin consiliere si training te putem ajuta sa-ti dezvolti potentialul de a obtine un venit superior, care sa contribuie la atingerea mai rapida a obiectivelor tale personale.

Sursa: FinMentor


Top

dezvoltat de Web Media Bacau