Despre asigurari | Finante personale| Educatie financiara

cauta

Despre asigurari

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Asigurarile reprezinta una dintre radacinile independentei financiare. De aceea, trebuie sa ne asiguram intotdeauna impotriva tuturor riscurilor, sau a situatiilor riscante in care fondurile proprii sunt insuficiente.

Nu putem trai sentimentul de siguranta pana cand nu luam toate masurile necesare reducerii la minim a posibilitatilor de aparitie a riscurilor sau de limitare a efectelor probabile ale acestora.

Din fericire, existenta si materializarea riscurilor au condus la aparitia pe piata a numeroase forme de acoperire a riscurilor, indiferent de domeniile si activitatile in care se manifesta acestea (investitii, agricultura, productie, depozitare, desfacere, creditare, relatii de munca, tehnologie, transporturi, sanatate, viata, asistenta turistica, proprietati, bunuri, protectie juridica, etc.). De asemenea, au aparut nenumarate institutii specializate in acoperirea tuturor tipurilor de riscuri.

Ceea ce este cu adevarat dificil in momentul de fata este identificarea celui mai potrivit produs de asigurari pentru situatia noastra particulara si pentru riscul care trebuie acoperit, astfel incat sa nu avem niciun fel de surprize in momentul in care evenimentul nedorit se produce si suntem indreptatiti la despagubire. Un alt aspect important este costul respectivei asigurari in raport cu valoarea bunului sau serviciului asigurat si cu probabilitatea ca riscul sa nu se materializeze.

Daca, odata ce am incheiat o asigurare, ne simtim confortabil cu ea, nu exista decat doua motive: ori am ales in deplina cunostiinta de cauza ceea ce am platit, sau nu constientizam inca toate implicatiile deciziei noastre, si atunci este de dorit sa nu fim pusi vreodata in situatia de a constata ca ne-am inselat.

Exista cateva lucruri elementare pe care trebuie sa le facem pentru a lua in aceasta privinta o decizie bazata pe informatii corecte si complete.

Unul dintre acestea este sa solicitam mai multe oferte pe care sa le comparam intre ele.

Un altul ar fi sa ne asiguram de sprijinul unui broker de asigurari sau al unui consilier financiar de incredere.

Nu in ultimul rand, putem discuta cu prietenii care au incheiat asigurari, pentru a mai cunoaste si alte puncte de vedere.

Adopta solutia cu care te simti confortabil, dar nu uita ca suntem aici pentru tine!

Sursa: FinMentor


Top

dezvoltat de Web Media Bacau