Puncte tari si puncte slabe ale AT | Investitii | Educatie financiara

cauta

Puncte tari si puncte slabe ale AT

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

Analiza Tehnica (AT) nu este "Holly Grail". AT nu este infailibila.  AT nu garanteaza succesul la bursa. Cu toate acestea, AT nu trebuie sa lipseasca din mixul elementelor utilizate pentru a avea succes pe termen lung in trading.

Reputatul specialist John Bollinger, creatorul binecunoscului indicator "Bollinger bands",  ce este disponibil pe marea majoritate a platformelor de tranzactionare online, a exprimat sugestiv unul dintre  avantajele importante ale AT: "Analiza tehnica functioneaza cu precizie deoarece oamenii se uita la ea. Si daca oamenilor le pasa, imi pasa si mie."

euro ron analiza tehnica. Semnale vanzare respectiv cumparare utilizand EMA si AO

Pentru o utilizare optima: ca o unealta ajutatoare in luarea deciziilor de tranzactionare, este mai intai necesara o trecere in revista atat a punctelor tari, dar si a punctelor slabe ale AT

PUNCTE TARI

  • Reprezentare sugestiva a informatiilor. Pe un grafic se poate urmari foarte usor evolutia istorica a unui instrument. Utilizand aceste informatii vizuale se pot identifica urmatoarele: volatilitatea istorica si cea actuala reactii ale pretului dupa evenimente importante comportamentul instrumentului urmarit in raport cu alte instrumente (o actiune fata de indicele general al pietei, o pereche valutara in raport cu alta, de exemplu EUR/USD comparativ cu USD/CHF – instrumente ce sunt inalt anticorelate, etc
  • Focalizare asupra cotatiei. De obicei miscarile preturilor preced evolutiile fundamentale. Se considera ca piata bursiera este inaintea economiei cu 6 – 9 luni, piata fiind un leading indicator, de aceea are sens sa analizam direct miscarile cotatiilor. De multe ori o schimbare fundamentala importanta nu este evidenta, dar tehnicienii pot remarca diferite indicii din timp. Adeptii AT numesc perioada ce semnaleaza viitoare cresteri "acumulare" (engl.: accumulation), iar perioadele ce prevestesc viitoare scaderi importante "distributie" (engl.: distribution)
  • Cererea, oferta si evolutia pretului. Majoritatea tehnicienilor utilizeaza urmatoarele patru preturi: de deschidere (open), maxim (high), minim (low) si de inchidere (close). Separat, fiecare dintre aceste cotatii nu spun mult, insa analizate in ansamblu ele reflecta fidel echilibrul dinamic dintre cerere si oferta. Un instrument foarte util in acest sens sunt reprezentarile grafice de tip "lumanari" (engl. candlesticks) (link catre subiectul candlesticks)
  • Niveluri de suport si rezistenta. Desi fac parte dintre cele mai simple notiuni cu care opereaza AT, suportul si rezistenta s-au dovedit in timp a fi printre cele mai utile unelte. Printr-o analiza rapida a graficului unui instrument se pot identifica extrem de usor ambele niveluri, deosebit de important fiind faptul ca, spre deosebire de alte indicii, suportul si rezistenta sunt evidente chiar pentru incepatori si au un caracter obiectiv. Asistenta in stabilirea punctelor de intrare / iesire. Dupa cum am mentionat, o tehnica larg utilizata este aceea de a utiliza AF pentru a decide ce instrument merita cumparat si a folosi AT pentru a stabili cand trebuie actionat (momentul optim de intrare). Acelasi lucru este valabil si pentru iesirea dintr-o pozitie.

Sursa: Finmentor


Top Continuare articol

dezvoltat de Web Media Bacau