Glosar termeni financiari

cauta

Cautare termen - Indice

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen

Indice (Index)

"O medie calculata a preturilor unui set pre-selectat de valori mobiliare, folosind un anumit sistem de ponderare. Numit si: Indice de piata."

Indice de largime (Breadth Index)

"Indicator folosit de specialisti. Reprezinta numarul de emisiuni in crestere (sau in scadere), impartit la numarul total de emisiuni tranzactionate in acea zi. Numaratorul acestei fractii include si actiunile al caror pret nu s-a schimbat pana la inchidere. "

Indice de piata (Market Index)

"O medie a preturilor unui set pre-selectat de valori mobiliare, calculata folosind un anumit sistem de ponderare. Numit si: Indice."

Indice MSCI (MSCI Index)

"Acronim pentru Morgan Stanley Capital Intenational Index, o serie de indici de tara ale preturilor actiunilor."

Indice trin (Trin)

"Indice de tranzactionare pe termen scurt calculat prin impartirea numarului de emisiuni in crestere la numarul celor care scad si impartind apoi rezultatul la rezultatul impartirii volumului crescator la volumul descrescator. Scopul este de a indica continuarea sau inversarea unei tendinte."

Indici (Indices)

"Cu referinta la bursele de schimb, desemneaza calculele facute pe un indice pentru a indica miscarile nivelului general al preturilor valorilor mobiliare listate pe bursa."

Optiune bazata pe indice (Index Option)

"O optiune listata, reglata prin numerar, bazata pe un indice sau o medie."


dezvoltat de Web Media Bacau