Glosar termeni financiari

cauta

Cautare termen - Amortizare

 

Investitii

Antreprenoriat

Va rugam sa selectati o litera

cauta termen

Amortizare (Depreciation)

"Reducere in timp a valorii bunurilor patrimoniale. "

Amortizare Acumulata (Accumulated Depreciation)

"Parte a costului initial al unui activ fix care a fost trecuta drept cheltuieli cu amortizarea in contul de profit si pierderi. Cost - amortizare = valoarea contabila neta."

Cheltuieli cu amortizarea (Depreciation Expense)

"Amortizarea este considerata o cheltuiala pentru companie si este inregistrata sub numele de "amortizare" in situatiile financiare, conform uneia din metodele acceptabile de inregistrare a acestui tip de cheltuieli. Rezultatul este ca o suma fixa din costul initial este scazuta timp de un numar fix de ani, pana cand este epuizat intregul pret al activului."

Fond de amortizare (Sinking Fund)

"Metoda de amortizare a unei emisiuni de obligatiuni prin intermediul unor plati regulate, de obicei anuale. Un fond de obligatiuni guvernamentale cu rating ridicat este de obicei considerat suficient pentru a retrage obligatiunile fondului pe masura ce devin scadente. Uneori, in cazul fondurilor de amortizare, dupa emiterea de instrumente de creditare sau actiuni preferentiale se impune emitatorului cerinta de a retrage sau rascumpara o anumita fractiune din emisiune in fiecare an."


dezvoltat de Web Media Bacau